Източник: 19min.bgИзвестният бг журналист в Париж Божидар Чеков написа: След 18

...
Източник: 19min.bgИзвестният бг журналист в Париж Божидар Чеков написа: След 18
Коментари Харесай

Известен БГ журналист: След 18 часа пазарлъци на Макрон му писна и...

Източник: 19min.bg

Известният бг публицист в Париж Божидар Чеков написа: " След 18 часа пазарлъци, френският президент се обърна към публицистите по метод, който няма нищо общо с добре познатия дипломатически жанр. И може би по този начин е по-добре.

Най-важните усещания, които Макрон показа са обвинявания към действието на европейските институции. На първо място Доналд Туск, отговорник за подготовката на конференцията и доближаване на другите гледни точки, които с нищо не сближил. Макрон съобщи, че не желае повече да чуе за Шпицкандидати, представители на партии. Изобщо не го интересуват партийни величия, а ще поддържа единствено и само хора, подготвени да служат на европейската концепция. Всякакви борци за " народен " интерес да му се махат от очите.

Настоящият съюз, формиран от 28 страни съгласно него дава презрян облик на Европа пред целия свят. Виждайки тази действителност, Макрон се опълчва на всякакво разширение. Възможно ли е Макрон да се огъне и да отстъпи - нямам доверие. Мисля, че съюзът е в рецесия, само че мечтана и оздравителна. Идеята за основаване на Европейски Съюз е френска. Запазената марка е на Париж. Макрон установи с право, че изопачаването на концепцията стигна границата на търпимото. Останалото времето ще покаже ".

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР